Fins la meitat dels micronutrients (Vitamines, minerals, polifenols, oligoelements, …) i molta de la fibra que té la fruita està a la seva pell, però només s’hauria d’ingerir la pell tenint totes les garanties de que no ha estat tractada amb productes nocius per a les persones i així i tot s’hauria de netejar bé per eliminar els possibles contaminants com gèrmens, fongs, bactèries. Evidentment estem parlant de la fruita que té la pell comestible com la poma o el préssec i no de pells com la de la taronja o el kiwi.

En el cas de les fruites amb pell tipus taronja, la part blanca és fibra, així que si voleu consumir fibra aprofiteu al màxim la part blanca de la pell.

Si quan esteu comprant veieu la fruita amb una pell immaculada, sense cap taqueta ni foradet i tant brillant que sembla del museu de cera, us heu de plantejar perquè, amb l’instint que tenen els animals, cap l’ha volgut tastar i també us heu de preguntar si podrien haver aplicat algun abrillantador per fer-la tant lluent. Creieu que al vostre cos li van bé els productes que espanten o maten als animals que es voldrien menjar la fruita? i els abrillantadors?

Si la fruita es pren per una necessitat concreta la cosa ja canvia. En el cas de la poma, la podeu prendre per al restrenyiment aprofitant la fibra de la pell o en cas de diarrees, sense pell, xafada i havent esperat a que s’enfosqueixi per l’aparició dels tanins, que son astringents.

Recordeu: si heu de triar entre menjar una cosa saludable o deixar de menjar una insalubre sempre és millor opció la segona.